Kooktijd zoete aardappel

Kooktijd zoete aardappel

De zoete aardappel is een wortelgroente die oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt. Het is een van de populairste groenten ter wereld, en wordt in veel verschillende landen verbouwd. Zoete aardappelen zijn een goede bron van vitamine A en C, en worden vaak gebruikt in soepen, stoofpotten en stoofschotels. Ze kunnen ook gebakken, geroosterd, of gepureerd worden. Zoete aardappelen zijn er in veel verschillende vormen en maten, en hun schil kan wit, geel, oranje, of rood zijn. Het vruchtvlees van de zoete aardappel kan ook wit, geel, oranje, of rood zijn. Zoete aardappelen worden soms verward met yams, maar het zijn twee verschillende groenten. Yams komen oorspronkelijk uit Afrika en hebben een donkerder huid en vruchtvlees.

Zoete aardappel koken

Een hele zoete aardappel kan 45 minuten tot 1 uur nodig hebben om te bakken, afhankelijk van de grootte. In blokjes gesneden zoete aardappelen doen er ongeveer 20-25 minuten over.

Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsvezels, bètacaroteen (vitamine A), vitamine C en kalium. Ze bevatten ook kleinere hoeveelheden andere vitaminen en mineralen. Een middelgrote zoete aardappel (ruwweg 121 gram) bevat ongeveer:

110 calorieën
4 gram eiwit
26 gram koolhydraten
3.8 gram voedingsvezels
28% van de Dagelijkse Waarde (DV) voor vitamine A
22% DV voor vitamine C, en 6% DV voor kalium

Berichten gemaakt 253

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven