Hoe moet ik kant-en-klaar maaltijden bewaren en opwarmen?

Bestel jij wel eens kant-en klaar maaltijden? Of haal jij ze wel eens in de supermarkt? Veel mensen weten niet goed hoe het zit met het bewaren en opwarmen van deze kant-en-klaar menu’s. Daarom vind je in deze blog van Maaltijdbutler.nl – het informatieplatform voor gezonde warme maaltijden –  meer informatie hoe je de gerechten het beste kunt bewaren in huis, en hoe je ze dient op te warmen voor het perfecte resultaat!

Check de houdbaarheid

De kant en klaar maaltijden zijn vers gekookt en direct na het koken verpakt in deze verpakking. Op de verpakking vind je de houdbaarheidsdatum. Deze houdbaarheidsdatum geeft aan tot wanneer je de maaltijden kunt eten.

Hoe lang bewaren in de koelkast?

Zet de kant en klaar menu’s direct na het ontvangen in de koelkast. Ze blijven het best bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. In de koelkast is het ongeveer 5 dagen houdbaar. Koelverse maaltijden kan je wel invriezen zodat je het nog enkele maanden in de vrieskist kunt bewaren. Zie ook het volgende kopje. 

Bewaren in de vriezer

Krijg je de maaltijden niet op of wil je later van je eten genieten? Dat is geen probleem. Bewaar in dat geval je maaltijd in de vriezer. In de vriezer zijn de maaltijden enkele maanden houdbaar. Zo kun je het eenvoudig later opwarmen en nuttigen. Hieronder vind je meer informatie over het opwarmen van het eten. 

Opwarmen van de maaltijden

Volg voor het opwarmen van de kant-en-klaarmaaltijden de instructies op de verpakking. Vind je deze niet terug op de verpakking, dan vind je hierbij de richtlijnen van Gezond Dineren.

Opwarmen in de oven

Wanneer je de kant-en-klaarmaaltijden opwarmt in de oven, verwarm de oven dan voor op 200 graden. Wanneer de verpakking niet geschikt is voor kant en klaar maaltijden, doe je deze over in een ovenschaal. Verwarm je kant en klaar maaltijd in ongeveer 15 minuten.

Opwarmen in de pan

Een aantal maaltijden zijn heel geschikt om op te warmen in de pan. Doe je maaltijd over in de pan. Zet het vuur halfhoog en blijf tijdens het opwarmen van de kant-en-klaarmaaltijd goed roeren. Zo zorg je ervoor dat je maaltijd niet aanbrandt tijdens het opwarmen. Zie ook: Zijn kant-en-klaarmaaltijden gezond of ongezond?

Opwarmen in de magnetron

Vrijwel alle gerechten zijn op te warmen in de magnetron. Laat de maaltijd in de verpakking zitten en prik gaatjes in de folie aan de bovenkant. Zet de magnetron op 600 tot 800 watt. Afhankelijk van de hoeveelheid warm je de gerechten in 4 tot 6 minuten op. Als je meerdere menu’s tegelijkertijd opwarmt, heb je iets meer tijd nodig.

Berichten gemaakt 253

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven