Gezonde ontbijtideeën voor het hele gezin

Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wat als je familie niet van eieren houdt, of geen fan is van pannenkoeken? Er zijn een aantal gezonde en smakelijke ontbijtideeën voor het hele gezin, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Een daarvan zijn gezonde ontbijtgranen. Hiermee krijg je de juiste voedingsstoffen binnen.

Gezonde ontbijtgranen

Als je op zoek bent naar een manier om het hele gezin ‘s ochtends gezond te laten beginnen, kunnen gezonde ontbijtgranen zoals die van zero3 een goede optie zijn. Zoek naar granen met ten minste drie gram vezels en vijf gram eiwit per portie van één kopje. Deze vezels zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt, terwijl het eiwit je de hele dag door energie geeft. Als je “volkoren” op de voorkant van je ontbijtgranendoos of -zak ziet, betekent dit dat alle drie de delen tarwe in elke portie zijn opgenomen. Dat maakt deze granen zo voedzaam.

Havermout

Havermout is een lichte, voedzame ontbijtoptie die van tevoren kan worden gemaakt om een ​​gezonde start van de ochtend te garanderen. Dit recept vraagt ​​om havermout, dat gemakkelijker te vinden is in je plaatselijke supermarkt. Om dit recept op smaak te brengen, meng je al je favoriete fruit, zoals bosbessen, aardbeien en bananen. Je kunt ook andere natuurlijke zoetstoffen toevoegen, zoals honing of ahornsiroop. Als je niet zeker weet wat voor soort kom je moet gebruiken, is het aan te raden om een ​​luchtdichte kom met een deksel te gebruiken, zodat deze tot de ochtend vers blijft. De avond voordat je havermout gaat maken, doe je alle ingrediënten in een grote kom of bak en roer goed tot alles gemengd is. Dek deze bak af met plasticfolie en zet het een nacht in de koelkast.

Pannenkoeken of wafels

Pannenkoeken en wafels zijn een geweldige manier om kinderen fruit te laten eten. Gebruik volkoren meel om ze gezonder te maken, of gebruik vers fruit in plaats van siroop. Volkoren meel is gezonder dan wit meel omdat het meer vezels en voedingsstoffen bevat dat gewone tarwebloem niet heeft. Als je je pannenkoeken of wafels nog voedzamer wilt hebben, voeg dan wat vers fruit toe aan het beslag voordat je gaat bakken.

Berichten gemaakt 253

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven