Eten op vloerkleden: De norm in sommige culturen en de voor- en nadelen

In sommige culturen is het normaal om op vloerkleden te eten. Dit lijkt misschien vreemd voor mensen uit westerse landen, maar er zijn voor- en nadelen aan deze manier van eten. In deze blogpost onderzoeken we de redenen waarom mensen in sommige culturen op vloerkleden eten, en bespreken we de voor- en nadelen van deze praktijk.

Waarom sommige culturen op vloerkleden eten

Er zijn een paar redenen waarom eten op vloerkleden in sommige culturen normaal is. Eén reden is dat het als comfortabeler wordt gezien dan eten aan een tafel. Dat komt omdat je in kleermakerszit op de grond kunt zitten, wat veel mensen een comfortabelere houding vinden dan in een stoel. Bovendien wordt eten op vloerkleden gezien als een manier om in contact te komen met de natuur. Als je op de grond eet, ben je dichter bij de aarde en dit kan gezien worden als een manier om Moeder Natuur te eren.

Een andere reden waarom sommige culturen op tapijten eten is dat het als hygiënischer wordt beschouwd dan eten aan tafel. Dat komt omdat tapijten gemakkelijker schoon te maken zijn dan tafels en stoelen, en ze zijn ook minder waarschijnlijk besmet met bacteriën. Bovendien zijn tapijten zachter dan tafels en stoelen, zodat ze minder snel verwondingen veroorzaken als iemand tijdens het eten valt.

De voor- en nadelen van eten op vloerkleden

Er zijn zowel voor- als nadelen aan eten op vloerkleden en het is belangrijk om beide te overwegen alvorens een beslissing te nemen over het al dan niet doen. 

Voordelen: 

  • Het is beter voor je postuur om op de grond te zitten in vergelijking met op een stoel. Een vloerkleed maakt het zachter en comfortabeler om zo te zitten. 
  • Je staat dichter bij de aarde en het kan als natuurlijker worden ervaren. 
  • Vloerkleden zijn gemakkelijker schoon te maken dan tafels of stoelen en herbergen niet zoveel bacteriën. Je kunt ze simpelweg in de wasmachine doen.   

Nadelen: 

  • Je kunt brandwonden op je benen krijgen als je heet eten laat vallen, omdat er geen tafel is om het op te vangen. 
  • Vloerkleden kunnen duur zijn en beschadigen als er zware en hete pannen op gezet worden.

Sommige mensen zullen beweren dat de nadelen van eten op een vloerkleed groter zijn dan de voordelen, maar uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen wat zijn of haar voorkeur is. Als je het ons vraagt zijn er goede redenen waarom mensen binnen veel culturen er voor kiezen om op vloerkleden te eten. Hopelijk heb je wat opgestoken van deze blog, bedankt voor het lezen!

Berichten gemaakt 3

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven